(Onder)watersport

Ongeacht of u houdt van varen, duiken, waterskiën, wakeboarden of andere sporten omtrent water: u behoort dan sowieso tot de groep watersport liefhebbers of onderwatersport liefhebbers. Watersport is een tak die alsmaar blijft groeien, zowel in omvang als in populariteit. Dit is ook te zien aan het feit dat er tegenwoordig steeds meer watersporten worden toegevoegd aan bijvoorbeeld het programma van de Olympische Spelen. Sporten als roeien, zeilen en twee varianten van kano varen (wildwaterslalom en vlakwaterrace) zijn inmiddels een vaste routine binnen de Olympische zomerspelen.

Duiken

Een bekende onderwatersport is absoluut duiken. Eigenlijk zijn duikers mensen die langdurig onder water verblijven. Meestal gebruiken duikers hulpmiddelen zoals ademluchtflessen. Ook in Nederland is het mogelijk om te leren duiken. Er zijn diverse duikscholen en natuurlijk kunt u duikmaterialen kopen of huren in verschillende winkels in Nederland. Het halen van een duikbrevet is iets wat veel mensen op vakantie ondernemen. In landen als Thailand is het namelijk een stuk goedkoper om de cursus te doen.

Watersport en onderwatersport in Nederland

Hoewel duiken natuurlijk veel mooier is in schitterend helder water in het buitenland, zijn er voldoende andere watersporten die in Nederland prima te ondernemen zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld speedboot varen of juist achter de speedboot hangen op een paar waterski's of op een wakeboard. Mocht u liever eigenhandig over het water willen racen, dan is het mogelijk om te kitesurfen. Met behulp van een kite, ofwel vlieger, zult u zich dan verplaatsen op een surfplank. Verder is het in een winderig land als Nederland natuurlijk altijd mogelijk om te windsurfen. Wanneer er voldoende golven zijn, is het zelfs een optie om te golf surfen. Keuze genoeg dus!

Artikelen

Clubs & Verenigingen

Watersportverenigingen zijn in heel Nederland te vinden. Eigenlijk is het een groep met enthousiastelingen die allemaal een hobby of sport gemeen hebben. Zo is er voor elke sport wel een watersport vereniging opgericht, lokaal al dan niet landelijk. Zo vindt u in Nederland onder andere de Koninklijke Nederlandse Roei Bond, waar diverse kleine

Lees meer...

Watersport events

Zowel in Nederland als in het buitenland worden er regelmatig waterevenementen georganiseerd. Deze zijn natuurlijk ontzettend leuk om aan deel te nemen. Er zijn diverse grote evenementen waarbij het veelal niet mogelijk is om zelf deel te nemen, bijvoorbeeld watersport evenementen als het wereldkampioenschap zeilen of kitesurf wedstrijden zoa

Lees meer...

Contact