Beroepsvaart

De term beroepsvaart is in het leven geroepen om een verschil aan te geven met mensen die voor hun plezier een boottocht maken, de zogenaamde pleziervaarders. Mensen die werkzaam zijn in de beroepsvaart verdienen hun boterham met varen en werken op het water. Binnen beroepsvaart kunnen nog twee vertakkingen worden gedefinieerd, namelijk de zeevaart en binnenvaart.

Zeevaart & binnenvaart

De schepen die geschikt zijn voor zeevaart zijn veelal een stuk groter dan de schepen die gebruikt worden voor de binnenvaart. Dat is logisch, want binnenvaartschepen verplaatsen zich over kanalen en wateren in het binnenland, en deze zijn natuurlijk veel smaller en ondieper dan wereldzeeën. Binnen zeevaart zijn er twee mogelijke werkgebieden, namelijk de marine en de handelsscheepvaart. De laatstgenoemde zorgt voor veel omzet en veel werkgelegenheid, vooral in Rotterdam en andere havenbedrijven. Beroepsvaart is hier dus een zeer belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Rotterdam wordt niet voor niets de Poort van Europa genoemd.

Inhuren van schippers

Het kan voor bedrijven of particulieren handig zijn om een schipper in te huren om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een lading met spoed bezorgd dient te worden. Ook is het mogelijk dat de dienstdoende schipper kan niet beschikbaar is om bepaalde redenen, zoals ziekte, en dat bedrijven op korte termijn een schipper nodig hebben. Verder is het mogelijk dat u als particulier een boot heeft gekocht, en dat deze verplaatst dient te worden naar een bepaalde haven binnen of buiten Nederland. In zulke gevallen is het inhuren van een schipper een prima optie. Ook dit is een tak van beroepsvaart.

Artikelen

Bedrijvengids watersport

Er zijn talloze bedrijven die zich bezighouden met watersport in al zijn facetten. Van bootverhuurders tot watersport winkels en van opleidingen tot transport. De vraag is echter: waar vindt u deze bedrijven bij u in de buurt? Om die reden is de bedrijvengids in het leven geroepen. Middels de watersport bedrijvengids vindt u beslist de geschi

Lees meer...

Contact