Clubs & Verenigingen

Watersportverenigingen zijn in heel Nederland te vinden. Eigenlijk is het een groep met enthousiastelingen die allemaal een hobby of sport gemeen hebben. Zo is er voor elke sport wel een watersport vereniging opgericht, lokaal al dan niet landelijk. Zo vindt u in Nederland onder andere de Koninklijke Nederlandse Roei Bond, waar diverse kleine roeiverenigingen bij zijn aangesloten zoals RV Aeneas te Roermond. Dit principe wordt in bijna elke tak van watersport gehanteerd: grote koepelorganisaties met daaronder diverse lokale verenigingen.

Wat is het voordeel van watersport verenigingen

Het grote voordeel van een vereniging is dat er zaken georganiseerd worden. Zo worden er regelmatig toertochten en wedstrijden georganiseerd waar u als lid aan kunt deelnemen. Daarnaast is er natuurlijk het sociale aspect: het is gezellig en leuk om wekelijks te meeten met andere enthousiastelingen. Het is ook meteen een stok achter de deur: wanneer er wekelijks trainingen worden gepland, dan doet u waarschijnlijk eerder meer dan wanneer u alles op eigen houtje dient te regelen. Of u nu kiest voor een van de vele kanoverenigingen of juist de voorkeur geeft aan jachtclubs: het is altijd een goed idee om lid te worden van een watersport club.

Lid worden?

Wilt u lid worden van een vereniging bij u in de buurt? Vaak kunt u tegen een klein bedrag deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging te bieden heeft. Dit bedrag is contributie en wordt veelal jaarlijks geïnd. Wanneer u geïnteresseerd bent om bij een vereniging te gaan, dan kunt u eenvoudig via de bedrijvengids zoeken naar een watersport vereniging in uw buurt. Meestal hebben deze clubs een eigen website, waardoor u zich meteen kunt opgeven. Wellicht is het ook mogelijk om eerst een keer te gaan kijken.

Contact