Cursussen & scholing

Vooral bij varen is het veelal noodzakelijk om bepaalde diploma's op zak te hebben voordat u solo het water op mag. Deze certificaten zijn verplicht gesteld vanwege het grote aantal ongevallen tussen pleziervaarders. Zo is vaarbewijs 1, ofwel het klein vaarbewijs, een verplichting voor vaartuigen waarvan de maximale snelheid boven de 20 km/u ligt. Dit geldt echter ook voor rubber boten, waterscooters en jetski's. Gelukkig zijn er door heel Nederland diverse vaarscholen te vinden waar u terecht kunt voor een cursus & training in varen. Ook op het gebied van zeezeilen zijn diverse trainingen te vinden.

Vaarbewijs in één dag

Iedereen is tegenwoordig druk, druk, druk. Maar toch is een vaarbewijs verplicht voordat u kunt ontspannen op het water. Daarom heeft u de mogelijkheid om het vaarbewijs in één dag te halen. Tijdens deze ééndaagse cursus zullen alle aspecten van het vaarbewijs 1 behandeld worden. Na deze cursus bent u klaar voor het examen, en daarna kunt u zelfstandig het water op.

Aanvullende cursussen en trainingen

We kunnen het begrijpen dat u wellicht ook wat praktijk ervaring wenst voordat u zelfstandig met uw vaartuig de openbare wateren gaat bevaren. Daarom zijn er veel vaarscholen die behalve de vaarbewijs cursus ook praktijk lessen aanbieden. Praktijk vaarlessen worden gegeven door een volleerd schipper, dus u leert alles van een professional. Tevens kunt u kiezen voor vaarbewijs 2 of een marifonie cursus.

Vindt een geschikte vaarschool bij u in de buurt

Heeft u interesse in een praktijk vaarles? Wilt u graag uw vaarbewijs 1 halen middels een vijftal avondlessen of misschien zelfs in één dag? Dit is mogelijk bij een vaarschool bij u in de buurt. Neemt u een kijkje in onze bedrijvengids voor de meest geschikte vaarschool in of op een steenworp afstand van uw woonplaats.

Contact