Financiering & Verzekering

Wordt u ook zo aangetrokken door de ultieme vrijheid van het varen en bent u van plan om een boot aan te schaffen? Een boot is sowieso een prijzige aankoop, en hoe groter en luxer uw vaartuig, hoe duurder het wordt. Het financieren van uw boot kan dus problematisch zijn aangezien deze meer kost dan een gemiddelde auto. Daarom kunt u eenvoudig een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten om uw boot te financieren. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een scheepshypotheek, wat in principe voordeliger is dan een lening.

Laat uw boot taxeren

Heeft u een boot en wilt u deze verkopen? Dan is het van belang dat u er de juiste prijs voor vraagt. Laat u boot dus taxeren voordat u deze te koop aanbiedt. Door er een professional naar te laten kijken, krijgt u meer informatie over uw boot en daarnaast zult u nooit te weinig vragen voor het vaartuig. Bij de ANWB kunt u tegen een scherp tarief uw boot laten taxeren. U betaalt dan een bepaald bedrag aan de hand van de lengte van het vaartuig. Dit ligt tussen de €378 en €561. Vanaf 15 meter is de prijs op aanvraag.

Schade aan uw boot?

Door een aanvaring, slechte weersomstandigheden of achterstallig onderhoud kan er schade zijn ontstaan aan uw vaartuig. Door middels van een goede verzekering kunt u de financiële impact hiervan minimaliseren. Er zijn talloze verzekeringsinstanties waar u uw boot kunt laten verzekeren. Zorg wel dat u de voorwaarden goed doorleest, anders kan het zijn dat u maandelijks goedkoper uit bent, maar dat ze bij bepaalde vormen van schade niet uitkeren.

Contact