Jachthavens & Stalling

Het bezitten van een boot is voor velen een voorrecht. Echter heeft niet iedereen plek om zijn of haar boot te stallen. Wonen veel bezitters niet in de buurt van een haven of bootstalling. Zij gebruiken trailers om de boten naar het water te vervoeren. Er zijn echter verschillende manieren, waarop een boot gestald kan worden. Het gebruik van een jachthaven of boot stalling kan vele voordelen hebben. Hieronder gaan we in op de verschillen en voordelen van beide oplossingen.

Bootstalling

Een bootstalling is meestal een hal of afdak waar boten opgeslagen worden, wanneer er niet mee gevaren wordt. De boten van een boot stalling zijn dus uit het water en liggen niet klaar voor gebruik. Het voordeel van een bootstalling is dat het goedkoper is dan een jachthaven. Er kan in de wintermaanden dus bespaard worden, zonder dat de boot bij u thuis plek in beslag neemt. Het heeft natuurlijk als duidelijk nadeel dat de boot onbruikbaar is als deze gestald is.

Jachthaven

Een jachthaven of boot haven is de oplossing voor als uw boot beschikbaar moet blijven, in tegenstelling tot de bootstalling ligt uw boot hier in het water, waardoor u er direct mee weg kunt als het mooi weer is. Op verschillende plekken in Nederland zijn plaatsen in een jachthaven te koop. Een jachthaven plek is als een vaste parkeerplek, waar u steeds terecht kunt. De boot haven of jachthaven is uiteraard wel duurder dan een bootstalling.

Keuze jachthaven of bootstalling

De keuze tussen een jachthaven en een bootstalling is over het algemeen gebaseerd op twee overwegingen. De eerste is de keuze voor de beschikbaarheid, als u het belangrijk vind om direct uw boot te kunnen pakken en te gaan varen is een haven interessant. Als u in de wintermaanden niet gaat varen is het goedkoper om een boot stalling te gebruiken in de winter. Dat is tevens beter voor uw boot. De tweede keuze is het kosten plaatje, het is goedkoper om uw boot te stallen dan deze in een haven te leggen. Er moet dus overwogen worden wat u kunt betalen.

Contact