Scheepsbouw

De scheepsbouw is beslist een eigen vakgebied, het kan er variëren van het bouwen van een nieuwe boot tot bootonderhoud. Scheepsbouw vindt plaats op een scheepswerf die logischerwijs meestal vlak bij water gelegen zijn. Een belangrijke speler in de scheepsbouw is scheepsbouw Nederland. Er is een duidelijk verschil tussen scheepsbouw en boot onderhoud. Hieronder zullen we verder ingaan op de verschillenden tussen de twee begrippen.

Scheepsbouw

Scheepsbouw is het nieuw bouwen van een schip. In de meeste gevallen zijn dit grote projecten waarin een concept wordt gebouwd en gereed gemaakt voor vaart. Er zijn talloze soorten schepen, zoals: vissersboten, defensieschepen, cruiseschepen, veerponden etc. Om een goede bouw te realiseren dient er goed gekeken te worden naar te behoefte van u als klant. Vaak blijft het gebouwde schip na de bouw ook nog bij de werf in boot onderhoud.

Boot onderhoud

Boot onderhoud heeft, net zoals auto onderhoud, diverse aspecten. Zo kan er onderhoud verricht worden aan de boeg, motoren of elektriciteit, maar ook aan de verflaag of afbouw zoals de betimmering. Hoewel het onderhoud aan een boot veel werk is, zijn er veel eigenaren die maar wat graag aan hun boot werken. Voor u kan het een interessante afweging zijn, als u zelf uw boot onderhoud, bespaard u veel geld, wat u dan kunt steken in onderdelen.

Onderdelen

Een goede boot, heeft op de kritieke plekken onderdelen van top kwaliteit. Verschillende boten vereisen verschillende onderdelen, zo zal een zeilboot een goede masten & gieken behoeven waar een jacht moet beschikken over goede motoren. Het doen van uw bootonderhoud kan op sommige aspecten te technisch worden, u kunt dan alsnog overwegen om naar een scheepsbouw bedrijf te stappen.

Artikelen

Jachthavens & Stalling

Het bezitten van een boot is voor velen een voorrecht. Echter heeft niet iedereen plek om zijn of haar boot te stallen. Wonen veel bezitters niet in de buurt van een haven of bootstalling. Zij gebruiken trailers om de boten naar het water te vervoeren. Er zijn echter verschillende manieren, waarop een boot gestald kan worden. Het gebruik van

Lees meer...

Scheepsbenodigdheden

Scheepsbenodigdheden zijn er in  alle soorten en maten, ze zijn grofweg te onderscheiden in bootonderdelen en bootaccessoires. De begrippen wijken, ondanks dat ze veel op elkaar lijken, van elkaar af. Naast de essentiële benodigdheden aan boord van het schip zijn er ook nog andere spullen die wellicht handig zijn, zoals schoonmaakmi

Lees meer...

Contact