Watersport events

Zowel in Nederland als in het buitenland worden er regelmatig waterevenementen georganiseerd. Deze zijn natuurlijk ontzettend leuk om aan deel te nemen. Er zijn diverse grote evenementen waarbij het veelal niet mogelijk is om zelf deel te nemen, bijvoorbeeld watersport evenementen als het wereldkampioenschap zeilen of kitesurf wedstrijden zoals het Europees Kampioenschap. Dit zijn waterevenementen waarvoor u zich dient te kwalificeren, wat meestal een onmogelijke taak is voor plezier watersporters. Toch zijn er voldoende watersport evenementen in Nederland waar u zich beslist kunt amuseren.

Leuke watersport evenementen

Er zijn echter ook veel water evenementen waarbij het prima mogelijk is om deel te nemen. Dit zijn veelal shows, zoals bijvoorbeeld een boot show of een boot expo. De Hengelsport / Botenbeurs in Utrecht is hier een goed voorbeeld van. Ook worden er jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de Week van de Watersport. Tijdens deze week kunt u bij veel watersport bedrijven terecht voor een leuke dag vol clinics en demonstraties. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan proefvaren in een sloep, diverse boot shows bezoeken, zeilen voor mensen met een beperking, overnachten op het water of gewoon een uurtje varen. 

Wedstrijd waterevenementen

Toch zijn er ook wedstrijden waaraan u als plezier watersporter kunt deelnemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de elf-steden roeimarathon in Leeuwarden. Ook is het mogelijk om wedstrijd kitesurfer te worden door simpelweg een formuliertje in te vullen en op te sturen. Zo is het Nederlands Kampioenschap kitesurfen meteen een stapje dichterbij! Online zijn verschillende watersport evenementen agenda's te vinden waarin u exacte data en tijden kunt vinden.

Contact